Toimintaa 2015-2016

Yhdistyksen tietoja v. 2016
Puheenjohtaja Kaisa Åkerman; kaisa.akerman@gmail.com
Sihteeri Jukka Lankinen; jukkalankinen@hotmail.com
Kotisivut netissä; https://mikkelinkirjoittajat.wordpress.com/
Jäsenmaksut: OP tilinro: FI90 5271 0420 0162 80
maksu on 15€

TOIMINTAA:

Fantasian kirjoittaminen: Kurssi kirjoittajille 23-24.4.2016 ja 14-15.5.2016 (la 11-18 ja su 11-17) Paikka: Mikkelin Vanha Sotku, os. Jääkärinkatu 9.
Kurssi sopii sekä aloitteleville että edistyneille kirjoittajille. Kurssi on avoin kaikille fantastisesta tyylilajista kiinnostuneille. Ensimmäisenä viikonloppuna keskitytään ideointiin ja suunnitteluun, jälkimmäisenä tarinan rakenteeseen ja palautteeseen.
Kurssimaksu on 40 euroa ja se on maksettava viimeistään ensimmäisenä kurssipäivänä. Saaja: Mikkelin Kirjoittajat ry ja Tilinro: FI90 5271 0420 0162 80
Ilmoittautuminen Jukka Lankiselle (jukkalankinen@hotmail.com) 10.4. mennessä. Kurssille ilmoittautuneet saavat ennakkotehtävän, joka palautetaan sähköpostilla ennen kurssin alkua.
Saara Henriksson & Markku Soikkeli on tamperelainen kirjailijapariskunta. Henriksson toimii kustannustoimittajana suomalaista genrekirjallisuutta julkaisevassa Osuuskummassa. Soikkeli on tietokirjailija ja kriitikko. Molemmat ovat pitäneet useita kirjoituskursseja fantasiasta ja scifistä.
Alkuvuoden 2016 kuukausitapaamiset
Yhdistyksen jäsenten kuukausitapaamiset Mikkelin Sentraalissa (paitsi 9.2. ravintola Einon vintillä) kunkin kuukauden toisena tiistaina. Aiheina:
12.1. klo 18.00 lukupiiri esittelee toimintaansa
9.2. klo 18.00 lavarunoilta Einon vintillä
8.3. klo 18.00 Lea Suopelto kertoo lavarunoudesta
Kirjoituskurssituki 2016
Päätimme avustaa Paukkulan Nuoriso-opistolla pidettäville kirjoittajakursseille osallistuvia jäseniämme. Avustus on korkeintaan puolet osanottomaksusta ja sitä maksetaan kullekin jäsenelle yhdestä kurssista. Ota yhteys sihteeriin ja varmista tuen saanti.
Kirjoituskurssit löytyvät Paukkulan Nuoriso-opiston nettisivuilta. Tammikuun kurssin ilmoittautumisaika päättyy 20.12.2015.

Syksyn 2015 ohjelmaa

Lppuvuoden kuukausikokoukset Sentraalissa, Porrassalmenkatu 28.

    • lokakuussa ti 13.10. klo 18.00
    • marraskuussa ti 10.11. klo 18.00 (vuosikokous)
    • joulukuussa ti 8.12. klo 18.00

(Hallitus kokoontuu em. päivinä klo 17 omaan kokoukseensa.)

Lavarunokilpailu 26.9.

Rohkeat riimittelijät, lempeät lyyrikot ja muut sanojen soljuttajat käyvät kilpalaulantaan Mikkeli Art & Design Weekillä. Lavarunokilpailu järjestetään Gastropub Einon vintillä lauantaina 26.9. klo 18 20. (Gastropub Eino, Hallituskatu 3, 50100 Mikkeli – torin laidalla!)

Kilpailu käydään kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä (alla). Esityksen kesto on korkeintaan kolme minuuttia. Kilpailurunojen tyylilaji on vapaa, mutta niiden on oltava esittäjän omia. Kilpailijalla saa olla tekstipaperi mukana, musiikin tai rekvisiitan käyttö ei ole sallittua. Runot arvioi yleisön joukosta koottu raati. Mukaan kannattaa varata kolme runoa, koska kilpailussa on kolme kierrosta.

Ennakkoilmoittautumiset 24.9. mennessä osoitteeseen susanna.kolehmainen@minedu.fi (puh. 0295 330 924) tai paikan päällä puoli tuntia ennen kilpailun alkua. Lavarunokilpailuun otetaan mukaan 15 runoilijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kolme parasta saa kunniakirjan, voittajalle on luvassa palkinto.Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Järjestäjät: Taiteen edistämiskeskus ja Mikkelin kirjoittajat

LAVARUNOKILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Esiintyjä ilmoittautuu kilpailuun joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua.

2. Lavarunokilpailussa esitetään vain omia runoja.

3. Kansainvälisten Poetry Slam -sääntöjen mukaisesti esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runon ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan äänimerkillä, ja ajan ylityksen tuomaristo arvioi kohtuulliseksi katsomallaan tavalla.

4. Mikrofonin ja tekstipaperin lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa, jotka järjestäjä valitsee ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0 – 10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteissä karsinnan juontaja valitsee jatkoon pääsijän.

8. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut. Toisella ja kolmannella kierroksella ei lasketa mukaan edellisten kierrosten pisteitä.

9. Karsintojen kolmannella kierroksella runoilee kolme kilpailijaa, joista tuomaristo valitsee voittajan..

 ————–

Syksyn ensimmäinen kuukausikokoontuminen

Mikkelin kirjastossa tiistaina 8.9. klo 18.00. (Johtokunta kokoontuu samassa paikassa klo 17.00.)

——————————

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: