Esittelyssä Anne Leinonen

Kuka olet, mistä tulet?

Anne Leinonen, kirjailija ja kustannustoimittaja, alun perin Juvalta. Nykyään asun Mikkelin Ristiinassa.

Millaisia tekstejä kirjoitat?

Novelleja ja romaaneja, aikuisille ja nuorille. Spekulatiivinen fiktio eli tieteis- ja fantasiakirjallisuus ovat sydäntäni lähellä. Usein teksteissäni on jokin nitkahdus, poikkeama tai häiriö, joka tekee siitä arkitodellisuudesta poikkeavan. Tyylilajit vaihtelevat maagisesta realismista urbaaniin fantasiaan ja tieteistarinaan. Erityisen innostunut olen suomalaisesta kansanperinteestä.

Mikä on viimeisin kirjoittamasi teos (tai teksti)? Kerro siitä.

Metsän äiti (Atena 2017) on mysteeriromaani, jota voi toki kutsua myös paranormaaliksi jännäriksi. Siinä päähenkilö, 35-vuotias Riina palaa  takaisin kotiseuduilleen Vihainperälle  ja asettuu asumaan  entisen kotitalonsa kopioon. Hän tuntee olevansa ulkopuolinen, ja huomaa pian kietoutuvansa osaksi kummallisia tapahtumia. Vanha paikkakunnalla tapahtunut rikos putkahtaa taas esille, ja Riina näkee näkyjä, jotka varoittavat vaarasta. Mysteeriin sekoittuu myös suomalaista kansanperinnettä.

Mitä muuta sinulta on ilmestynyt? Mitä aiot seuraavaksi?

Yhteensä kymmenen toisen kirjailijan kanssa tehtyä teosta ja kuusi yksin kirjoitettua. Niiden lisäksi olen kirjoittanut lukuisia novelleja eri julkaisuihin. Seuraavaksi minulta ilmestyvät kirjat Kirjanoita (WSOY 2017) ja Noitakirja (2018), jotka edustavat nuorille suunnattua urbaania fantasiaa. Teosparissa kirjat ja niiden sisältämät tarinat ovat taikuutta.

Mitä kirjallisia esikuvia sinulla on?

Luin nuorempana paljon käännöskirjallisuutta, eritoten scifisarjoja,. Sieltä on jäänyt mieleen erityisesti kirjailijat Octavia Butler, Ursula le Guin ja Margaret Atwood.

Mitä pidät vahvuuksinasi kirjoittajana?

Olen hyvin joustava ja vaihdan kirjoittamismenetelmää kirjasta toiseen. En säikähdä epävarmuustilanteita, ja olen aika sitkeä. Pitkää kirjailijanuraa tehdessä täytyy tottua pitkiin odotusaikoihin, yllättäviin suunnanmuutoksiin, inspiraation hetkelliseen katoamiseen ja työntekoon. Kirjoittaminen on ennen kaikkea työtä

Missä ja milloin kirjoitat?

Välitiloissa, aina kun perheeltä ja muilta hommilta saan aikaa. Useimmiten kirjoitan kotonani olohuoneen pöydällä kannettavalla. Siinä on samalla kodin hermokeskuksessa ja voi laittaa ruokaa, keskustella kissan kanssa ja hoitaa lasten asioita.

Miksi kirjoitat?

Kirjoittaminen on minulle ennen kaikkea itseilmaisua. Minulla on tarve kertoa tarinoita ja hahmottaa maailmaa tarinoiden kautta. Mietiskelen useita tarinoita samanaikaisesti, ja ne purkautuvat paperille vähitellen, usein muistivihon kautta jalostuen. Kirjoittaminen on hengittämistä.

Millaisia vinkkejä annat toisille kirjoittajille?

Verkostoidu toisten kirjoittajien kanssa! Vertaistuki ja kokemuksien vaihtaminen on kullan arvoista. Toisilta oppii, ja auttamisesta saa itsekin hyvän mielen.

Suosittele yhtä teosta. Perustele.

Lauren Beukesin Zoo City – eläinten valtakunta kolahti ja kovaa. Etelä-Afrikkaan sijoittuva urbaani fantasia, jossa päähenkilöllä on noitavoimia, ja joka joutuu niiden vuoksi selvittämään katoamista. Nopeatempoista tarinankerrontaa, jossa on mukana sopivasti ihmeen tuntua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: