Yhdistyksen säännöt

Mikkelin Kirjoittajat r.y:n säännöt

1 §

Yhdistyksen nimi on Mikkelin Kirjoittajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Mikkelin kaupunki.

2 §

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kirjallista toimintaa ja edistää kirjallisuuden harrastamista. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia sekä kirjallisia tarkoitusperiä palvelevia esitelmä-, neuvonta- ja juhlatilaisuuksia, toimittaa jäsenlehteä ym. vastaavanlaisia julkaisuja ja kokoaa kirjallisuushistoriallista aineistoa.

Yhdistys voi jakautua näitä toimintamuotoja hoitaviksi jaostoiksi.

3 §

Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä aktiivisesti kirjoittamista tai kirjallisuutta harrastava henkilö. Uudet jäsenet hyväksyy jäsenkokous yksinkertaisella enemmistöllä. Yhdistys voi kutsua kunniajäseneksi henkilön, joka on edistänyt yhdistyksen tarkoitusperiä erittäin huomattavalla tavalla.

Kaikki henkilöt, jotka ovat yhdistyksen jäseniä, ovat äänivaltaisia yhdistyksen kokouksissa.

Jokainen jäsen on velvollinen jättämään mahdollisuuksiensa mukaan kappaleen jokaisesta julkaisemastaan työstä yhdistyksen arkistoon.

4 §

Yhdistys voi liittyä alan keskusjärjestöihin.

5 §

Jäsenet maksavat yhdistyksen syyskokouksessa määräämän jäsenmaksun. Kunniajäsen on vapaa jäsenmaksuista. Kahtena viimeisenä vuotena jäsenmaksunsa suorittamatta jättänyt katsotaan johtokunnan päätöksellä erotetuksi.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyslain 11 §:ssä mainituissa tapauksissa.

6 §

Yhdistyksen toimintaa johtaa ja sen asioita valvoo sen hallituksena syyskokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluu vuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja ja viisi vuodeksi valittua jäsentä.

Johtokunta valitsee vuosittain keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin ja muut tarpeelliset toimihenkilöt. Yhdistys voi myös palkata itselleen toimihenkilöitä, jotka johtokunta valitsee ja erottaa. Toimihenkilöillä on johtokunnan kokouksissa puhevalta, muttei äänivaltaa.

Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan kutsusta tai jos vähintäin kolme johtokunnan jäsentä sitä vaatii. Kokous on päätösvaltainen, jos vähintään neljä johtokunnan jäsentä on läsnä. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa arpa.

7 §

Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai sihteeri taikka johtokunnan määräämä toimihenkilö, aina kaksi yhdessä.

Yhdistyksen tilikausi päättyy joulukuun 31. päivänä.

9 §

Tilinpäätöksen on oltava valmiina kuukauden kuluttua tilivuoden päättymisestä, jolloin tilit ja yhdistyksen johtokunnan toimintakertomus edellisen vuoden toiminnasta on jätettävä tilintarkastajille.

Tilintarkastajien on toimitettava yhdistyksen tilien, omaisuuden ja johtokunnan toiminnan tarkastus sekä annettava lausuntonsa ennen vuosikokousta.

10 §

Yhdistyksen kevätkokous pidetään maaliskuun loppuun mennessä, ja syyskokous marraskuun loppuun mennessä. Muut kokouksen pidetään johtokunnan kutsusta tarpeen mukaan.

Yhdistyksen kokous on kutsuttava koolle, jos vähintäin kolmasosa yhdistyksen jäsenistä niin haluaa johtokunnalle ilmoitetun asian käsittelemiseksi.

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella henkilöllä yksi ääni. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa arpa.

11 §

Johtokunta kutsuu yhdistyksen kokoukset koolle kirjeitse tai sanomalehti-ilmoituksella vähintäin viikkoa ennen kokousta.

12 §

Kevätkokouksessa käsitellään ja ratkaistaan seuraavat asiat: valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri, todetaan kokouksen laillisuus, esitetään johtokunnan kertomus päättyneeltä toimintavuodelta, esitetään tilintarkastajien kertomus ja päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle.

Syyskokouksessa määrätään jäsenmaksun suuruus, esitetään hallituksen laatima talousarvioehdotus, valitaan johtokunnan puheenjohtaja ja johtokunnan jäsenet, valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille varamiehet.

13 §

Ehdotus näiden sääntöjen muuttamiseksi samoin kuin yhdistyksen purkamiseksi on käsiteltävä kahdessa, vähintäin kuukauden väliajoin pidettävässä yhdistyksen kokouksessa, joista toinen on yhdistyksen vuosikokous, ja vähintäin kahden kolmasosan läsnä olevista jäsenistä on kannatettava muutosehdotusta.

14 §

Jos yhdistys puretaan tai lakkautetaan, luovutetaan sen varat Mikkelin läänin maakuntarahastolle käytettäväksi läänin taide- ja kulttuurielämän kehittämiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: